Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Στο PUBLIC Συντάγματος, 20/10/17

Mια ιδιαίτερη "συνάντηση-Ψ" στο PUBLIC  τής πλατείας συντάγματος.

Δυο ψυχοθεραπευτές, ο Γιάννης Βαϊτσαράς, και ο Τρύφων Ζαχαριάδης, προσεγγίζουν τη συγγραφική εμπειρία των μυθιστορημάτων τους.
Οι ψυχοθεραπευτές Γιάννης Βαϊτσαρας και Τρύφων Ζαχαριάδης, αναλύοντας ο ένας το βιβλίο του άλλου, τοποθετούν τους πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων τους “Η Mία και η Άλλη” καθώς και “Τι έγινε ρε Φωτεινή;” αντίστοιχα, στο περιβάλλον εκείνο που στρέφει την προσοχή των αναγνωστών σε όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις της χαρισματικής αφήγησής τους!





Αγαπητέ φίλε, Τρύφων, σ’ ευχαριστώ για την ιδέα σου να συνομιλήσουμε δημόσια για τα βιβλία μας.
Η «Μία και η Άλλη» μου έρχονται απόψε εδώ να συναντήσουν τη «Φωτεινή» σου και να μας δώσουν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας.
Για τους φίλους που είναι μαζί μας σήμερα και μας ακούν θα γίνουμε ο Ένας και ο Άλλος που θα μιλήσουν για τις γυναίκες που τους συντρόφεψαν τόσο καιρό, και, αν κρίνω από την περίπτωσή μου, μας συντροφεύουν ακόμα. Θα γίνουμε ο ένας και ο άλλος που θα προσπαθήσουν να ανασύρουν επίσης και κάποια από όσα κρύβονται πίσω από τις σελίδες των μυθιστορημάτων τους.
Αφήνω λοιπόν στα χέρια σου τις δικές μου, την Μια και την Άλλη, για να σου πω δυο λόγια, ως αναγνώστης αλλά και ως ψυχολόγος, για το δικό σου βιβλίο...


Όσο εμβάθυνα στην ιστορία που έγραψες, ήρθε στο νου μου μια ιδέα. Ίσως αν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα να βάζαμε στα δυο μας βιβλία τον ίδιο τίτλο, μιας και θα ήταν ταιριαστό στο περιεχόμενο, σαν συγγραφική άσκηση ύφους…
Η Αγγελική και η Φωτεινή, η Μία και η Άλλη…
Ρίχνω την ιδέα, ίσως μια άλλη φορά να το επιχειρήσουμε, τι λες;

Γιάννης Βαϊτσαράς
ψυχολόγος
Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Οκτώβριος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου